Novosti

Na što trebate obratiti pažnju prilikom odabira printera za ispis etiketa

Na tržištu postoje različiti printeri za ispis naljepnica iz role, kao i potrošnog materijala. Kupac koji nema iskustva s takvom tehnologijom vrlo lako može pogriješiti u odabiru potrebne opreme za svoje  potrebe, a da se ne savjetuje sa stručnjacima, jer prilikom kupnje treba uzeti u obzir nekoliko čimbenika.

Skup potrošni materijal

Cijene potrošnog materijala mogu se razlikovati i do 200% za različite marke pisača. Cijena role može biti niska, no cijena po samoj naljepnici je visoka zbog manjeg broja naljepnica na roli.

Direkt termo printer ili termo transfer printer

Možda će vas lako „obmanuti“ i niža cijena direkt termo printera s mogućnošću ispisa na termo naljepnice. Pomoću svog termo elementa, termo transfer printer „zagrijava“ i „rastapa“ crnu TTR traku-ribon, koji se otisne na medij, odnosno naljepnice. S druge strane, direkt termo printer omogućava samo izravan termo ispis, a nedostatak je što se ne može printati na trajnijim materijalima otpornima na toplinu i vlagu i druge utjecaje. Puno puta u početku termo materijali (etikete) mogu biti dovoljni, ali s proširivanjem djelatnosti i pojavom potrebe za ispisom različitih materijala naljepnica, direkt termo printer se ne može „pretvoriti“ u termo transfer printer i potrebna je nabavka novog ili dodatnog printera.

Dovoljno visoka rezolucija printera

Na tržištu možete kupiti printere sa 200, 300 ili 600 dpi rezolucijom ispisa. Kad ispisujete sitni tekst na maloj naljepnici, za čitljiv tekst često je potreban printer od minimalno 300 dpi. Kupnja printera manje rezolucije ispisa donijeti će Vam dodatne troškove nadogradnje, a ponekad čak i zamjenu, tj. potrebu za kupnjom novog printera – ukoliko nadogradnja nije moguća.

Servis, jamstvo i podrška lokalnog dobavljača

Kupnja printera putem distributera može vam uzrokovati glavobolju ukoliko ćete imati problem s dizajnom naljepnica, postavkama printera ili ukoliko printer iznenada prestane raditi. Kupnja printera od lokalnog predstavnika i ovlaštenog servisera biti će Vam od koristi ukoliko ćete trebati i najmanji savjet, od postavke ispisa do brže i jeftinije usluge.

Pitajte stručnjaka

Imate pitanja ili trebate savjet? Javite nam se, želimo pomoći.

Postavite pitanje

Pitajte stručnjaka

Imate pitanja ili trebate savjet? Javite nam se, želimo pomoći.

Postavite pitanje

Politika kolačića

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam sve Ok!